Vignemale la llar d´Henry Russell

Vignemale

Treinta y tres ascensiones, de las cuales, una en pleno invierno; ciento cincuenta noches sobre esta montaña, una sobre la cima, dos sobre el collado de Cernillona (3205m.), y el resto (ciento cuarenta y siete) en mis cuevas.

 

Així comença Henry Russell el capítol dedicat a la muntanya del Gran Vignemale al seu llibre ” Recuerdos de un montañero “, mig guia de muntanya, mig autobiografia.

El compte Henry Russell, va ser un apassionat viatger errant i és per a molts el pare del Pirineísme. És aquesta serralada que l´atrau especialment, i concretament, la muntanya del Vignemale desde que va fer la seva prmera ascenció el 1861. Fins i tot, s´hi va fer construir vàries coves on poder passar llargues temporades.

El llibre que a dalt us comento és molt interessant, perquè explica bastant detalladament totes les seves ascencions al llarg del Pirineus. I és admirable, veure com aquella persona i en aquella època va ser capaç de realitzar tal gesta. A més, es pot comprovar la preocupant disminució de la quantitat de neu i gel a les glaceres en comparació amb  l ´actualitat. També, es pot veure el que costaba abans tan sols accedir a les muntanyes, sense les carreteres que hi ha avui dia o la inexistència de refugis de muntanya com hi ha avui dia.

Per tot això, la meva fotografia de d´alt, és el meu petit homenatge a aquest impressionant personatge al qual tots els que ens agrada la muntanya li tenim tan de respecte.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s